Welkom bij

Wereldwinkel Zuidlaren

Dit jaar bestaat de Wereldwinkel Zuidlaren 50 jaar!

In het najaar van 1970 werd de Wereldwinkel Zuidlaren opgericht door een een groep jonge, betrokken en gedreven mensen. Zij hadden een rechtvaardiger wereld-samenleving voor ogen. Ze richtten zich op het geven van informatie over de problematiek van de ontwikkelingslandenen en verkochten een beperkt aantal producten, In het begin alleen rietsuiker. Wat later kwam er ook koffie bij. Op verschillende locaties of door middel van thuisverkoop kreeg de wereldwinkel door de jaren heen meer vorm.

Sinds februari 1995 hebben we met onze kiosk een eigen stek aan de Middenweg 1b gekregen. Sindsdien ligt de nadruk meer op de verkoop van allerlei in ontwikkelingslanden geproduceerde artikelen, vooral ook cadeauartikelen. Om de verkoopbaarheid te bevorderen worden deze artikelen afgestemd op de trends in de westerse wereld. 

Het dragende principe is nog steeds FairTrade: Eerlijke Handel. Een leefbaar loon voor de producent en gegarandeerd werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Wij willen ons 50-jarig bestaan, ondanks de coronabeperkingen, niet ongemerkt voorbij laten gaan. We houden een KASSABONNENACTIE van 1 augustus t/m 5 september. u kunt uw kassabon in een doos in de winkel achterlaten en op 5 september wordt een winnaar getrokken. De winnar krijgt een CADEAUBON van € 50, - , te besteden in de Wereldwinkel Zuidlaren.

Voor iedereen die in de FEESTWEEK van 1 t/m 5 september 50 jaar wordt ligt er in de winkel een attentie gereed.

Er volgen nog meer klantgerichte feestacties. Daarover hoort u later meer.

We zijn in september in ieder geval dinsdag- t/m zaterdagmiddag geopend. Eventueel dan ook weer 's morgens, maar daarover wordt u eind augustus geïnformeerd.