Welkom bij

Wereldwinkel Zuidlaren

Over Wereldwinkel Zuid-Laren

Sinds 1970 zijn er mensen in Zuidlaren concreet bezig met de problematiek van de medemens in ontwikkelingslanden. Eerst voornamelijk door bewustwording, nu door concrete ondersteuning door de verkoop van producten. Dit wordt gedaan vanuit de gedachte dat wij mensen kunnen helpen door hun producten te kopen zodat zij zelf in hun bestaan kunnen voorzien.

Momenteel zijn er in Nederland duizenden vrijwilligers werkzaam in Wereldwinkels.  Tot en met de opheffing van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels op 31 december 2019 zijn wij lid  geweest. Per 1 januari 2020 hebben we ons aangesloten het platform "Wereldwinkel.NU". 
In Zuidlaren zijn ongeveer 30 vrijwilligers actief voor de Wereldwinkel. Zij zorgen er voor dat de Wereldwinkel in Zuidlaren kan blijven bestaan. De wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Deze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu en omdat de producenten zoals zilversmeden, pottenbakkers, koffieboeren e.a. er een rechtvaardige prijs voor krijgen kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Al vier keer werden de Wereldwinkels uitgeroepen tot de leukste cadeau winkels van Nederland!
Kom eens langs en verbaast u zich over het grote en gevarieerde aanbod in het kleinste winkeltje van Zuidlaren!!

U vindt ons op Middenstraat 1b. (Naast de bibliotheek)